Holiday Invest

Processen

Ett tryggt köp

Många har tänkt på att det kan vara trivsamt och bekvämt att ha ett eget hem utomlands, ett hem dit man kan återkomma flera gånger per år, eller stanna en längre tid, där du har allt du behöver och känner dig hemma. Andra köper sina hem utomlands både för att vistas i själv samt som en god investering för framtiden och för att hyra ut när de själva ej har möjlighet att vara där. Oavsett vad du har tänkt så ser vi fram emot att hjälpa dig hitta ditt drömboende.

Vi ser till att ni gör en trygg affär och hjälper er med allt som behövs för att ni ska känna dig trygga.

Hur gör man?

Ni kontaktar oss på Holiday Invest och berättar var ni har för önskemål så tar vi fram information och prislistor på de objekt som överensstämmer med era önskemål.

När ni kommit fram till något/några objekt som passar er kan ett möte på plats i Turkiet rekomenderas. Antingen åker ni med oss på en visningsresa eller så bokar ni en resa själva, vill ni ha hjälp med bokning av hotell eller skjuts till hotellet så hjälper vi er gärna.

När ni kommit på plats i ert boende hämtar vi er och åker till vårat kontor som är beläget i centrala Alanya, där går vi igenom hur ett köp går till och vad man ska tänka på och svarar givetvis på alla frågor man har inför ett köp utomlands.

När/om ni hittar det ni söker skrivs ett köpekontrakt. Ett köpekontrakt i Turkiet ser i princip ut som ett i Sverige, det står vilka rättigheten och skyldigheter köpare och säljare har samt vilken betalningsplan man kommit överens om. Vid kontraktsskrivande erläggas normalt en handpenning på ca 1000 euro.

Samma regler för fastighetsköp gäller för utlänningar som för landets innevånare. Du äger din lägenhet till 100 % och betalar avgifter på samma sätt.

Köpprocessen

När man köper fast egendom utomlands skall ett köpekontrakt med alla detaljer upprättas, köpekontraktet ska vara på Turkiska för att vara giltigt, förutom Turkiska kan man även ha ett annat språk. Ett köpekontrakt är giltigt när säljare och köpare skrivit under.

Om fastigheten är färdigbyggd betalar man oftast 90 % av köpesumman (när man kommer hem) och kan flytta in direkt. (de sista 10% normalt när lagfartspappret kommer)

Om fastigheten är under byggnation betalar man med jämna mellanrum (tex var fjärde månad) tills bostaden är klar. (precis som vid färdigbyggt, betalas de 10% när lagfarten är färdig)

TAPU dvs lagfartspappret som bevisar att ni är ägare av bostaden tar, precis som i Sverige, några månader innan man får. Givetvis får ni tillgång till bostaden när alla papperen är påskriva och betalningar är slutförda.

Kontakta oss idag!

Skapad av Level15