Holiday Invest

Att köpa bostad i Turkiet

Det varma klimatet med över 300 soldagar per år, den gästvänliga befolkningen, den goda och prisvärda maten är bara några av de orsaker till varför Turkiet blivit så populärt bland oss svenskar. Under förra året var det över 600 000 svenskar som valde att semestra i Turkiet varav de flesta i Alanyaområdet. De mycket fördelaktiga priserna på bostäder har gjort att allt fler väljer att köpa sig en egen bostad istället för att bo på hotell eller hyra lägenhet En bostad som är en bra investering för framtiden,. En bostad som är egen, där man kan sätta sin karaktär på. En bostad som man kan åka till året runt och som om alltid står redo när man önskar och som man kan låna ut till sina släktingar och vänner.

Bostaden är för många en skön avkoppling från den stressiga vardagen, ett ställe där inga krav finns, där bostaden är omhändertagen, poolen varm, gräset klippt och solen nästan alltid lyser.

Sedan 2003 har det varit möjligt för oss svenskar att köpa bostäder i Turkiet. Idag har över 25 000 familjer valt att köpa en bostad i Alanyaområdet. Intresset har de senaste åren ökat mycket, det byggs ständigt nya områden och eftersom andrahandsmarknaden inte riktigt kommit igång köper de allra flesta en lägenhet under uppbyggnad eller en som nyss blivit klar.

För ca 500 000 kr kan man i Alanyaområdet få en nybyggd lägenhet (två rum och kök) med lyxig inredning och med ett stort urval av faciliteter. Områdena som säljs har nästan uteslutande utomhuspool, inomhuspol, hamam, gym och bastu.

Eftersom man köper sin bostad med lagfart och äger den till 100% finns ingen "hyra". För skötsel av området, såsom trädgårdsmästare, vakt, uppvärmning av pooler med mera, betalar man en "gemensamhetsavgift". Denna avgift brukar ligga mellan 30-100 Euro per månad och bestäms utifrån antal boenden och utgifter inom området.

Resan till södra Turkiet tar ej mer än fyra timmar från Sverige och utbudet av flygstolar är stort. Om man reser till Alanyaområdet finns idag två flygplatser att välja på, Antalya flygplats och Gazipasa (Alanyas) flygplats. För att sedan ta sig till sitt boende kan man för en mindre summa åka taxi.

Den populäraste orten för oss Svenskar att köpa bostad i är Alanya och dess närliggande städer. De flesta köper en bostad från Avsallar i väster till Mahmutlar i öster, en sträcka på sammanlagt ca fyra mil.

Turkiska är modersmålet i Turkiet men man men en stor del av befolkningen behärskar både engelska och tyska och det är inga problem att förstå varandra.

Kontakta oss idag!

Skapad av Level15